April 10, 2013

Musdan ali dan delavnic v Roglabu


Društvo Muslauf je tokrat z Roglabom združilo moči z namenom organiziranja dveh delavnic v sklopu Musdneva, ki se bosta v četrtek odvijali v prostorih Roglaba.

Roglab je produkcijski, izobraževalni in predstavitveni prostor v kontejnerskem objektu in je posvečen dejavnostim s področij arhitekture, oblikovanja in sodobne umetnosti ter novih medijev.

V prostorih Roglaba se bomo pobližje spoznali s tehnologijo 3d tiskanja, CNC rezanja ter toplotne preše in z rezultati navedenih tehnologij, ki so bili v ta namen izdelani na delavnicah:

• Delavnica Ecocycle torbica

Pod taktirko Tjaše Mavrič iz TMpriboljškov boste lahko na Musdnevu iz odpadnih plastičnih vrečk izdelali čisto svojo kolesarsko torbico.

• Delavnica 3d tiskanja kolesarske lučke Muslight

S pomočjo 3d tiskalnikov v Roglabu smo pod mentorstvom oblikovalca Tilna Sepiča v zadnjih dveh tednih oblikovali ter izdelali praktične luči za kolo.
Rezultati delavnice, oblikovalski razvoj ter tehnologija 3d tiskanja bodo predstavljeni na Mustagu v četrtek, kjer bomo lučko tudi dokončno sestavili.

Zaključek delavnic bomo pospremili z večernim kolesarjenjem po LJubljani, kjer bomo sestavljene lučke tudi preiskusili, večer pa bomo zaključili v društvenih prostorih Muslauf, kjer se bo odvijala projekcija kolesarskih filmov.

---

četrtek,11.4.2013

15:00 Pričetek dogodkov, sprejem udeležencev


16:00 Delavnica torba Ecocycle in zaključek delavnice Muslight
19:00 Večerno kolesarjenje po mestu
20:00 Projekcija kolesarskega filma v društvenih prostorih Muslauf, KCŠ, Celovška 50 

No comments:

older posts - archive

Random archive post:


this site is non commercial and ad-free / our contact is: muslauf (at) gmail.com ;

If you want to chat with us, our fb group is: http://www.facebook.com/groups/78273081648/